top of page

Karelia Goes Girl Power 11.10.2023En konsert laddad med girl power, kraftfulla hits och samtal om livet, musik och allt däremellan. Kvällen leds av Annika Cleo och tillsammans med henne ser vi artisten TIKA och trummisen Vicky O’Neon på scenen. Som husband fungerar musiker från musikföreningen Rock Donna.


Evenemanget lyfter fram den internationella flickdagen, stiftad av Förenta nationerna (FN), och kastar ljus över kampen för flickors rättigheter runtom i världen. På scenen smälter musikframträdanden samman med samtal mellan artisterna om deras drömmar som flickor, deras karriär, erfarenheter och upplevelser inom en bransch som länge dominerats av män. Under kvällen kan du även stödja Ekenäs-Tammisaari Zonta Club genom att delta i deras lotteri. Annika Cleo Svenskfödda Annika Cleo flyttade som ung till Finland och har med åren blivit en välbekant del av det finlandssvenska kulturetablissemanget. Hon sjunger jazz och visor och skriver sitt eget material. Hon är också en flitig tonsättare av finlandssvenska dikter och en stor entusiast av röstimprovisation och fotografering. Annika har stått dryga 30 år på scen och ser fram emot trettio till!


TIKA Tika Sevón Liljegren, uppvuxen i Ekenäs, är en mångsidig och dynamisk artist som utmärker sig inom flera områden. Med en imponerande repertoar av talanger och en naturlig karisma har hon gjort sig känd som artist, programledare och låtskrivare. Hennes röst är ett kraftfullt och känslosamt instrument som kan fängsla och beröra lyssnarna på djupet.


Vicky O’Neon

Vicky (O’Neon) Österberg är trummis och slagverkare ursprungligen från Ekenäs, men numera bosatt i Storbritannien. Hon spelar trummor för amerikanska popstjärnan Anastacia. Karriär höjdpunkter utöver det inkluderar samarbete med Brian May (Queen) och liveuppträdanden med Hans Zimmer, Zara Larsson, Nile Rodgers, Anne-Marie, Kaiser Chiefs, Steps, Clean Bandit och många fler. Hon har spelat på flera brittiska TV sändningar såsom BBC 1 'Opening of the Eurovision' i Liverpool, the Queen's Platinum Jubilee (ITV) och Team Great Britain hemkomst konsert från OS på Wembley Arenan.

Konserten förverkligas i samarbete med Rock Donna och med stöd av Raseborg stad och Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.


Läs mer om Karelias utrymmen och tillgänglighet på kulturhusetkarelia.fi/utrymmen


bottom of page