top of page

Ella Music Education


Denna vecka besökte vår producent Sofia Gotlands Folkhögskola och utbildningen Ella Music Education i Fårösund, Gotland i Sverige. Ellas musikutbildning är 1-årig och vänder sig till kvinnor och transpersoner. Det finns två olika inriktningar att välja mellan: Ella Pop/Rock och Ella Composer.

Ella Pop/Rock fokuserar på att spela i grupp och framföra musiken live på scen. Studerandena får spela olika genrer, göra egna låtval samt skriva egen musik. De får även producera spelningar, turnéer och studioinspelningar.

Ella Composer fokuserar på att skriva musik till film. Studieämnen som ingår i utbildningen är bl.a. ljudteori, dramaturgi, arrangering, bildhantering, genus/intersektionalitet, branschkunskap.

Det finns även möjlighet att studera ett andra år, ett så kallat projektår. Då får studerandena utveckla egna musikprojekt med fokus på eget material och turnering samt producera och spela in en skiva som slutprojekt.

Under veckan fick Sofia följa med undervisning i musikteori, filmkomposition, scenframställan, bandspel och genrep. Tack för inspirerande dagar och fina stunder i Ella huset!

bottom of page