top of page

Girls Rock Camp Alliance konferens i USA 25-28 april 2019


Den 25-28 april var jag på Girls Rock Camp Alliance internationella konferens i New Jersey. Vi var drygt 180 deltagare från hela världen som samlades på Appel Farm för att delta i olika workshops, diskussioner och såklart för att dela erfarenheter med varandra. Flera av de andra deltagarna har jag träffat på tidigare konferenser och det var jätteroligt att få träffa dem igen, och såklart roligt att träffa alla nya också!

Temat för årets konferens var ”Together we are GRCA” vilket återspeglades i att flera av programpunkterna handlade om hur man kan engagera sig och hur vi kan arbeta framåt tillsammans. Det ordnades många olika programpunkter som alla kändes relevanta och viktiga. Fredag morgon deltog jag i sessionen ”Being an accomplice, not an ally” som handlade om hur man aktivt kan stötta utsatta grupper. Sessionen var både lärorik och ögonöppnande. Temat för dagen var hur vi tillsammans kan bygga en stark och hållbar rörelse och de andra sessionerna jag gick på handlade mycket om GRCA och vad som händer inom organisationen.

Under lördagen var det flera programpunkter som handlade om rasism och hur vi kan arbeta mot det. Jag deltog bland annat i sessionen ”Dear white people” där vi tog upp hur vi kan göra våra egna föreningar mer inkluderande och aktivt arbeta antirasistiskt. Det var en session som väckte mycket tankar och funderingar, men mycket viktiga sådana. Det var även intressant att få höra hur föreningarna i andra länder arbetar för att motverka rasism i och med att det finns vissa skillnader. På lördagen ägde även det årliga medlemsmötet rum där exempelvis den nya styrelsen valdes. Lördag kväll umgicks vi deltagare och spelade för varandra. Flera läger spelade upp låtar från sina läger och det blev en fin kväll. Söndagen hölls de sista sessionerna, då deltog jag bland annat i en fortsättningssession för ”Dear white people”. Efter det hade vi en samling då vi avslutade konferensen, det blev väldigt fint och känslosamt.

Det var en väldigt fin konferens och jag är så inspirerad och tacksam över att ha fått delta. Att få träffa andra som jobbar för samma saker som vi i Rock Donna känns verkligen givande och det känns stort att få vara en del i denna rörelse. Jag vill tacka GRCA, Girls Rock Philly och alla deltagare för en underbar upplevelse som jag kommer leva länge på! Jag vill också tacka Svenska Kulturfonden vars bidrag gjorde mitt deltagande möjligt.

Together we are GRCA! :)

/ Emilia Englund

bottom of page